Hva astma betyr for din munnhelse

Visste du at en av 12 har astma?
Denne luftveiene kan øke sjansene for å utvikle hulrom, tannkjøttsykdom og magesår, men med riktig forebyggende tiltak kan du redusere disse risikoene og opprettholde en sunn munn.

Dental helsefare
La oss ta en rask titt på noen av de vanligste tannproblemer som er forbundet med astma og hvordan de oppstår. Også inhalatorer som brukes til å behandle astma, kan irritere munnen på baksiden, noe som forårsaker rødlig lesjon. Hvis ignorert, kan dette området bli smittet. Denne infeksjonen kan spre og påvirke halsen og resten av munnen, ifølge en studie som vises i AGDs generell tannlege.

Tørr i munnen
Personer med astma er mer sannsynlige enn at den generelle befolkningen lider av tørr munn. Dette skyldes at astma begrenser luftstrømmen, noe som gjør folk med tilstanden mer sannsynlig å puste gjennom munnen. Dessuten kan medisiner i inhalatorer tørke ut munnen ytterligere.

Hvorfor er tørr munn et problem?
Spytt hjelper med å vaske bort skadelige bakterier. Når munnen din er tørr, er det lettere for plakk-forårsakende bakterier å bli flere. Dette øker sjansen for dårlig ånde, tannråte og tannkjøttsykdom. Du kan lese mer om dette på tannlege rommen.

Astma er en kronisk tilstand som kan forårsake pusteproblemer ved å påvirke lungene og luftveiene som fører til lungene. De to viktigste aspektene av astma er sammenblanding og betennelse. Begge disse fører til at luftveiene blir smale og kan føre til symptomer som hoste, hvesenhet, bryststramhet og kortpustethet.

Mens astmapasienter foreskrives visse medisiner for å kontrollere denne kroniske tilstanden, kan disse medisinene også forårsake alvorlige tannproblemer. Fra tannråte og periodontale sykdommer til dårlig pust og infeksjon, kan noen astma medisiner føre til mer tid å sitte i tannlegenes stol enn de fleste ønsker. Og på toppen av det, kan enhver tannkjønn som opplever seg hos tannlegen, utløse alvorlige astmasymptomer, spesielt når det kombineres med andre astmautløsere.

Dental angst

Eksponering for stress, infeksjoner, irritasjoner, lukt og / eller allergener er det som forårsaker at musklene rundt luftveiene strammer og at luftveiene selv blir mer betent enn vanlig. Årsaken til at dette er viktig i tannverdenen er at tannkjøtt ofte er en sterk form for stress for mange pasienter, og folk som er astmatiske må huske på dette når de besøker tannlegen.

Videre, å ha en astmatisk reaksjon kan føre til at en pasient blir mer følsom overfor andre utløsere. Så i tillegg til å håndtere astmasymptomer umiddelbart gjennom inhalatorer og avspenningsteknikker, er det også viktig å innse at lydene og luktene i tannestolen kan gjøre reaksjoner raskt værre.

Den beste måten å minimere risikoen for tanntangst og dets effekter på astmapatienter er å snakke med tannlegen din. Kommunisere dine astmaproblemer samt eventuelle frykt forbundet med tannbehandling kan hjelpe tannlegen din til å etablere en skikkelig handlingsplan for å redusere sjansene for et astmaanfall. Noen ting du bør vurdere inkluderer å unngå koffein før en tannlegenavtale, bare å besøke tannlegen når du føler deg rolig og ikke rushed, og puster dypt i tannlegenes stol.

Orale sår
Ved å bruke en inhalator kan det irritere det bakre taket i munnen, forårsaker magesår og spenning.

Beskytt deg selv
Følg disse tipsene for å beskytte tennene og tannkjøttet:

Etter at du har brukt inhalatoren, må du skylle munnen med vann. Det er enda bedre hvis du kan børste tennene dine, så prøv å holde tannbørsten hendig.
Hydrater ofte. Drikkevann hele dagen kan motvirke effekten av tørr munn.
Hopp over sukkeret. Kutting tilbake på sukkerholdige matvarer og drikkevarer reduserer sjansen for å utvikle hulrom. Du vil kanskje bytte ut juice og brus for fluorisert kranvann.

Snakk med tannlegen din.
La tannlegen din vite at du har astma og gi opplysninger om hvilken type medisin du bruker. Tannlegen din kan kanskje anbefale strategier for å forbedre oral helse.

Vurder å få en annen inhalator.
Noen typer astma medisiner er forbundet med flere hulrom enn andre. Videre kan inhalatorer til og med inneholde sukker for å gjøre medisinen til å smake søtere. Se om legen din kan hjelpe deg med å finne en inhalator som ikke setter tennene i fare.

Behandle allergi
Astma og allergier går ofte hånd i hånd. Hvis du ofte lider av en tett nese, snakk med tannlegen din om behandlingsmuligheter. Med riktig behandling for allergier, er du mindre sannsynlig å puste gjennom munnen din.
Hold deg på tannhygiene. Vær årvåken om børsting og flossing.

Astma og angst
Astmaangrep kan bli indusert av stressende situasjoner. Hvis tanken på å gå til tannlegen gjør deg nervøs, kan du prøve disse strategiene for å dempe din angst.

Sakte ned og pust.
Fokuser på å puste regelmessig og sakte under tannbehandling. Når du er nervøs, er du mer sannsynlig å holde pusten, noe som reduserer oksygenivået og øker panikk.

Unngå koffein før en tannlegeavtale
Koffein kan øke angst.
Spis et godt måltid. På dagen for avtale, sørg for at du spiser et balansert måltid. Velg protein over sukker for å stabilisere humøret ditt.
Planlegg nøye. Bestill din avtale for en tid på dagen når du er mindre sannsynlig å føle deg rushed. For noen mennesker kan dette bety en lørdag eller en tidlig morgenavtale.

Husk alltid å ta inhalatoren til tanntidsavtalen i tilfelle et astmaanfall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *